Dakreiniging & ontstopping

Dakreiniging & ontstopping

Dakreiniging is een proces waarbij het dak grondig wordt schoongemaakt. Bij het reinigen van het dak worden vuil en aanslag zoals mosgroei en schimmels verwijderd. Na het reinigen kan er nog een preventieve nabehandeling plaatsvinden om nieuwe aangroei van algen, schimmels en mos te voorkomen. Het is namelijk van belang uw dak goed te onderhouden om problemen en kosten op de langere termijn te voorkomen.

Verschillende soorten daken

Wanneer u uw dak laat reinigen is het verstandig om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken wat ook een andere werkwijze voor reiniging vereist zoals bijvoorbeeld, dakpannen, leipannen en golfplaten. De meest voorkomende daksoort is een dak met dakpannen.

Nabehandeling dakreiniging

Nadat het dak gereinigd is, wordt deze preventief nabehandeld. Uiteraard kunt u uw dak ook laten impregneren(waterafstotend maken) of een dakcoating aanbrengen om de levensduur te verlengen en eventuele kosten voor de toekomst te verlagen.

Materialen en gereedschappen dakreiniging

Schoonmaakbedrijf van Schaik is in het bezit van de benodigde machines en gereedschappen om uw dak grondig te reinigen. Iedere opdracht wordt door de nodige kennis en ervaring netjes opgeleverd inclusief het opruimen en glasbewassing.

Uw dakgoot en regenafvoer reinigen

Door jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken én te controleren kunt u eenvoudig problemen voorkomen én extra kosten besparen! Door alle bladeren, mos en het overige vuil wat er in de goot blijft liggen, kan het regenwater niet weg en blijft het in de goot liggen. In het ergste geval is ook de regenpijp verstopt en gaat het water over de rand van de dakgoot heen of stroomt het via de buitenmuren naar beneden.

Een volle dakgoot kan namelijk de volgende problemen veroorzaken:

  • Scheuren van uw dakgoot door het gewicht van het vuil en het water wat niet weg kan.
  • Lekkages op het dak van uw woning, garage of schuur.
  • Muggen en andere insecten die houden van stilstaand water in de goot
  • Schimmels langs de muren
nl_NLDutch